Afzal's FotoPage

By: Afzal Hanis

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Oct-2008 07:04 Email | Share | | Bookmark
Raya@Langkawi?

Tgh tunggu flight ke Langkawi
Panas betul..
Dah nak sampai pun..kejap je
View all 38 photos...
Nota Kepala : Pic kali ni banyak disumbang oleh SYAFIQ.. Thx









Raya@Langkawi? Jalan raya? Bukan la.. tapi sebenarnya kitaorang pergi Langkawi ni untuk meraikan Bob (sepupu) yang tamat kursus penerbangan..kira dapat sayap la. A&A actually plan x nak pergi..ye ar lepas raya, banyak pakai duit. But sblm kitaorg balik Seremban utk sambut Raya, kitaorg bincang balik n decide nak pergi. Excited plak nak g ramai-ramai ni.. termasuk kitaorg ada la 6 org.

So lepas je Raya, kitaorg berdua terus pergi cari tiket bas sbb yang lain dah amik tiket flight.. Mahal betul tiket bas skrg ek.. RM43.90 seorang untuk KL-Kuala Perlis. Sampai je kat jeti dalam pukul 5.30 pagi kitaorg kena tunggu plak sampai pukul 7pagi baru ada feri, so dalam pukul 8 pagi kitaorg dah ada kat pulau.

Lepas minum sket, kitaorg g raya dulu rumah "nenek" Alin. Lebih kurang dalam pukul 12.00 kitaorg g la kat airport tunggu yang lain. Diorg sampai dalam pukul 1ptg. By that time si Bob dah dtg dgn kereta sewa..SERENA lagi.. murah jugak sbb dpt dlm harga RM100/hari.

Selepas je chk-in hotel, sumer dah x sabar nak jalan-jalan.. tp bukan itu je.. sumer dah start shopping

11 Oktober 2008 - Convo day
Lepas sarapan, amik Bob utk konvo. Lepas hantar Bob, kitaorg pergi cari hadiah utk Bob.. pening gak woo nak cari kedai bunga n model kapalterbang Habis pekan Kuah kitaorg rayau.. nasib baik dpt w/pun mahal

Slps lunch, Bob bawak ktaorg sume kat HM Flight School.. perghhh best gak ek.. sakan la amik gambar..kunun-kunun macam awak plak pilot.. so lepas tu kitaorg smbung shopping till drop

Malam Mak Ndak belanja kitaorg mkn seafood.. ok la

12 Oktober 2008 - Jalan-jalan + shopping
Hari ni plan nak naik Mat Cincang.. so me n wife tunggu terus tunggu diaorg kat sana since our hotel sebelah je.. yang lain ni duduk kat Bella Vista, Kuah. Tunggu punya tunggu kemain lambat la plak.. tepon chk kat mana, rupa-rupanya ibu ngan papa dah start shooping dulu kat Jeti. Sabar je..

Dalam pukul 10 baru sampai.. lepas tu kitaorg g makam mahsuri. Kelakar ada..sedih pun ada kat sana.. ye ar ibu siap nangis baca citer Mahsuri

Ptg sambung semula ngan shopping..g Idaman Suri, Ismail Group.. huish papa belanja ibu Vintage set.. harga? hmmm dekat RM1000. Pergh..org dah pencen ni. taste lain macam Ibu sengih je dapat hadiah tu..Papa plak siap offer kat ibu.. kita dtg next year n beli Noritake.. x yah beli skrg.. Fuh, Noritake punya harga korang tgk la kat gambar tu.. x sanggup nak sebut.

Lepas solat ptg tu, terus pergi kat Marina..bagi can Syafiq amik gambar utk projek UiTM dia.. kitaorg makan KFC je pastu n terus balik hotel..ye ar.. packing barang. Kitaorg mana ada sgt barang.. sampai hotel Berjaya Langkawi tu.. apa lagi turun balik la g Lobby.. minum n lepak2 kat Coffee house. Hmm menarik rupanya kat situ, siap ada Live lagi. Menyesal x g awal.

13 Oktober 2008 - Journey home
Pagi lepas breakfast, terus turun mandi laut dulu.. tgh syok mandi, papa telefon nak g ambil kitaorg dah.. kelam kabut la kejap. Pukul 12 je dah ada kat airport.. flight pukul 2.. lama lagi tp apa nak wat.. lepak je. Landed kat LCCT pukul 3, tunggu beg plak lembab. pukul 3.30 baru settle. Slps our parents dah jalan naik kete.. kitaorg amik bas balik kl.. Nak tau paling tension apa? We all sampai rumah pukul 8 malam.. giler.. sampai KL pukul 5.30..makan dulu.. pukul 6.15ptg KL tgh jem.. teksi refuse antar.. ujan plak tu adoiii..

RUMUSAN : Pergi enjoy.. kat sana enjoy.. balik K.O


Sunday, 5-Oct-2008 15:13 Email | Share | | Bookmark
SALAM SYAWAL

 
 
 
View all 6 photos...




Bulan yang mulia kian berlalu..
Hari yang bahagia pula menanti kita..
Alangkah cerianya kita pada hari itu..
Segala persengketaan akan dipadamkan dengan hanya satu kemaafan yang terlalu besar ertinya..
Hanya dengan sentuhan tangan dan naluri yang merasa bisa menitiskan airmata..
Pada yang jauh,hanya kiriman salam dan kemaafan menjadi penganti diriā€¦
SALAM SYAWAL untuk semua.

A&A.KL


Saturday, 2-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Umie Weds

Pelamin setia menanti..
Saat berdebar ni..
Umie dengan muka serius sedang mendengar lafaz takliq
View all 16 photos...
Umie ni adalah jiran bilik aku & opismate satu dept. Dia ni budak Taib Andak.. kawan Mawi masa kecik..rumah Mawi pun belakang dapur je.. nasib baik on wedding day Mawi x de.. tp teringin la jugak tgk Mawi jd penanggah.. x pe la mak Mawi ada pun kira okla..
Anyway to Umie & Faizal.. Wish u happy till the end..









Nota kaki : opps lupa plak nak cakap, aku kena jadi pengapit Faisal ni so merasa la tgh panas terik pakai baju Melayu..padan muka


Saturday, 29-Mar-2008 14:24 Email | Share | | Bookmark
Unplanned Trip To Cameron

Masa nak naik atas..singgah dulu amik gambar
Gilir-gilir kena ambik photo coz lupa bawak tripod
Tadaaa... dah cantik rupanya tempat ni
View all 7 photos...

Malam tu sangap giler.. bosan x buat apa-apa.. tgk tv pun x de prog. menarik, nak balik kg malas so dua-dua org lepak je kat umah.. lebih kurang pukul 12 malam aku cakap la kt org rumah.. jom g jalan nak.. dah lama x wat keje giler nie.. hmmm dia tanya nak g mana? so aku pun ckp je la jom aaa ka g breakfast kat cameron highland.. dia x caya ingat main-main.. sekali aku siap betul-betul.. so dalam pukul 2 pagi kitaorg kuar dari kl.. bawak kete rilek.. sampai R&R Tapah dalam pukul 4 pagi.. rilek jap (tdo).. lepas subuh je kitaorg terus gerak.. naik atas n sampai dalam pukul 8.30pg.. ada plak pekan sehari skrg nie.. elok la org pun x ramai.. lebih kurang sejam kitaorg g ladang teh di Sg.Palas.. perrrgh.. syok wooo.. lebih kurang sejam setengah kat situ.. singgah jalan-jalan kat buterfly garden.. shoping sket sayur.. kitaorg turun balik dalam pukul 2 petang.. nasib baik turun awal, hujan lebat plak.. so sampai kl pukul 6 ptg... hmm boleh wat lagi nie.. aku teringat kat journey masa belajar dulu ngan Mus, Syakir.. hehehehe.. aku rasa korang mesti igt kan


Saturday, 19-Jan-2008 19:54 Email | Share | | Bookmark
PEARLING ON RICCIA

 
 
Pearling time
View all 6 photos...

Hari tu ada kawan forum bagi rumput Riccia secara percuma.. kebetulan dah lama cari tapi x dapat-dapat.. asal tanya je dah abis.. sekali kawan ni nak bagi percuma, apa lagi.. selamat. So selepas 10 hari di tanam nampaknya pokok ni dah mula tumbuh..

apa yang menarik Riccia ni adalah pearl oksigennya.. mmg puas hati..

well ntah la kata kawan yg kasi ni mula2 memang syok tp dah lama nanti tgkla..hmmm


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net